GLAD PÅSK!


Nu är påsken här och det är dags att njuta av god mat och massor av godis. Eftersom jag fortfarande inte äter godis (pga vadslagning med dottern) har jag köpt ett påskägg fullt med nötter och torkad frukt. Det ser faktiskt riktigt gott ut. Men visst kommer jag att sakna sånna små Anthon Berg-ägg….

På påsken äter nog de allra flesta bra mycket mer än till vardags. Men få inte dåligt samvete för det, det finns trots allt mycket nyttigt i det vi stoppar i oss…

Sill och lax ger oss omega-3. Omega 3 förebygger och motverkar åderförfettning. Omega 3 motverkar även blodproppsbildning och har en positiv effekt på det goda kolesterolet, HDL,i blodet.

Ägg är en av våra allra bästa proteinkällor och innehåller nästan alla aminosyror som kroppen behöver. I 100 g ägg finns hela 12,6 g protein. Utöver protein innehåller ägg:

  • vitamin A
  • vitamin D
  • vitamin E
  • olika B-vitaminer
  • järn, kalcium, selen mm

Och så chokladäggen…. dom gör underverk för ditt humör. Ät och njut. På tisdag är det måndag igen :)

Inga kommentarer

Kommentera